Munkahelyi zaj- és rezgésvédelem (rezgés túlterhelés)

Manapság üzemek és irodák zajvédelme, minőségi munkához szükséges hangszigetelése egyre nagyobb prioritást kap, hiszen egy épületben különböző funkciójú helyiségek is helyet kapnak. Egy szerverszoba, egy munkagépekkel felszerelt terem vagy éppen egy gyártósor által keltett hanghatás nagy mértékben zavarhatja a környezetében dolgozók munkáját.

A gépek, ipari berendezések által előidézett zajnak kétféle hatása van: az üzemben dolgozókat terheli, az üzemből kijutva pedig a környezetet szennyezi (az előbbi a munkavédelem, míg utóbbi a környezetvédelem problémakörébe tartozik). 

 

Ahhoz, hogy megfelelő zajcsökkentést tudjunk kivitelezni kétféle vizsgálatot végezhetünk el ipari/ üzemi környezetben:

  • környezeti zajterhelés mérését
  • munkahelyi zajterhelés mérését

 

A mérési információ felhasználásával vállaljuk hallásvédelmi zajcsökkentés kivitelezését zajcsökkantő kabinnal vagy a zajforrás tokozásával (hogy ha ez lehetséges)

 

Emellett egyedi és modern megoldást kínálunk egyterű vagy coworking irodák számára hangszigetelt  mobilirodánkkal, ahol az üzleti stratégia és bizalmas információk a falakon belül maradnak! 

Foglalkozunk továbbá…

A hazai zajvédelmi gyakorlatban üzemi zajforrásnak nevezünk minden zajt előidéző termelő-, szolgáltató tevékenységet, telephelyet, berendezést, gépet, továbbá minden szabadidős zajforrást és a telephelyhez kötött, illetve a felsorolt zajos tevékenységekhez kötődő járműhasználatot. Cégünk vállalja ipari létesítmények (gyárak, üzemek stb.), mezőgazdasági telepek épületeinek zajcsökkentését illetve a káros zajt kibocsátó gépek és berendezések speciális zajvédelmi tokkal való ellátását, a berendezés teljesítményének megőrzésének figyelembevételével!
Cégünk vállalja zajforrások előzetes megtervezését, azaz zajprognózis készítését, melyben akusztikus mérnök által végzett felméréssel előzetesen meg lehet határozni egy újonnan beszerelésre kerülő gép zajkibocsátását.
Vállaljuk új hűtéstechnikai- és szellőzéstechnikai rendszerek zajvédelmi szempontból való kiválasztását illetve meglévő rendszerek zajterhelésének csökkentését, hangszigetelését.

img_divider

Felkeltettük érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot.